Dieter Presiaux

Successieplanning

Begin vandaag met het regelen van je nalatenschap.

successieplanning

Successieplanning

Het is niet leuk om na te denken over wat er gebeurt na je overlijden, maar wel belangrijk. Successieplanning is een complexe puzzel waarbij je persoonlijke wensen, de wet en de fiscale gevolgen een grote rol spelen. Ik help je graag met het zoeken naar de beste oplossing voor jouw situatie. 

Zoek hulp bij successieplanning

Wanneer je niets regelt, bepaalt de wet de verdeling van je bezittingen onder je erfgenamen. Met successieplanning bepaal je dit zelf. Je regelt wat er na je overlijden met je roerende en onroerende goederen gebeurt.

Velen denken dat een successieplanning alleen belangrijk is bij een groot vermogen. Ook bij een klein vermogen is er veel mogelijk. Zo bespaar je je naasten veel zorgen.

Ik kan je een hulp bieden bij je successieplanning, waarbij ik rekening hou met je wensen en de fiscale consequenties hiervan. Zo heb je alles goed geregeld voor jouw partner, naasten en familie.

Mijn werkwijze: persoonlijk en discreet

Een notaris heeft vaak kort de tijd. Dat is lastig als je nog niet precies weet wat je wilt. Ik neem de tijd voor het bespreken van je wensen. Dat doen we tijdens een intakegesprek op kantoor of bij jou thuis.

Hierna maak ik een grondige analyse van hoe je vermogen is opgebouwd. Ik kijk bijvoorbeeld naar de bepalingen in je huwelijkscontract, samenlevingscontract, opgemaakte testamenten en schenkingen. Op basis van deze informatie zoek ik de balans tussen je wensen en de fiscale gevolgen.

Unieke combinatie van ervaring

Successieplanning is een complex onderwerp. Het is moeilijk om alle fiscale gevolgen, wettelijke verplichtingen en persoonlijke wensen in beeld te krijgen. Op basis van mijn ruime ervaring bij het notariaat en de Vlaamse Belastingdienst voorzie ik je altijd van een eerlijk, onafhankelijk en betrouwbaar advies. Hierbij kijken we verder dan alleen erfbelasting en schenkbelasting.

Onafhankelijk advies voor successieplanning

Wat is de situatie en wat wil je bereiken? Ik breng alle mogelijkheden voor je in kaart. Samen maken we een plan voor de uitvoering.

Ik informeer je over de keuzes die je kunt maken en geef advies over de fiscale gevolgen. Hierbij geef ik altijd een simulatie van de te betalen erfbelasting en schenkbelasting. Zo weet je direct wat de fiscale gevolgen zijn.

Een betrouwbare partner tijdens het hele proces

Deze planning ga ik samen met jou uitvoeren. Voor enkele zaken moet je verplicht naar de notaris. Hierbij ben ik je vertrouwde tussenpersoon, die toeziet op de correcte behandeling van jouw dossier. Door mijn ruime ervaring op fiscaal gebied weet ik precies wanneer we je successieplanning moeten aanpassen aan de wetgeving. Zo bied ik je de beste nazorg.

successieplanning
Wil je advies over successieplanning?

Samen bekijken we de situatie vanuit alle invalshoeken. Neem contact met mij op en we plannen direct een kennismakingsgesprek in.