Dieter Presiaux

Over Dieter Presiaux

Een unieke combinatie van jarenlange ervaring bij verschillende werkgevers

Dieter Presiaux

Ik kom uit Lede en woon alweer vijftien jaar in Wichelen. Bij mij ben je welkom voor fiscaal advies over aangifte van nalatenschap en successierechten. Na een jarenlange loopbaan bij de Vlaamse Belastingdienst en het notariaat heb ik begin 2021 beslist om voor mijzelf te beginnen.

Unieke combinatie van ervaring

Hoe komt het dat ik zoveel weet over de wet- en regelgeving? Ik heb jarenlange ervaring opgedaan bij verschillende werkgevers.

Ik heb fiscale wetenschappen gestudeerd. Na het behalen van mijn master werkte ik lange tijd bij de Federale Overheidsdienst Financiën en de Vlaamse Belastingdienst in Aalst. Hier heb ik 10 jaar lang leiding gegeven aan verschillende teams erfbelasting. Ook heb ik veel ervaring opgedaan binnen het notariaat. Deze combinatie zorgt ervoor dat ik je fiscale vraagstuk uit verschillende invalshoeken bekijk.

Een betaalbaar advies van een echte expert

Ik geloof dat iedereen een betaalbaar en onafhankelijk advies verdient. Daarom wil ik je graag helpen bij het opstellen van de aangifte van nalatenschap en successieplanning. Persoonlijk en met de aandacht die daarbij hoort.

Ik laat mij regelmatig bijscholen door het volgen van cursussen en opleidingen. Zo zorg ik dat mijn kennis over de erfbelasting en de wet- en regelgeving up-to-date blijft. Je dossier wordt bij mij professioneel behandeld. Natuurlijk behandel ik ieder dossier persoonlijk en discreet. Ik werk op basis van vertrouwen en wederzijds overleg.

Mijn werkwijze

Komt je aanvraag binnen? Dan neem ik snel contact op en plannen we een intakegesprek in. Hierin neem ik alle tijd om je situatie in kaart te brengen. Dat kan bij jou thuis of op mijn kantoor. Op basis van jouw wensen maken we een plan van aanpak. Daarnaast geef ik je direct een duidelijke prijsindicatie. Samen kijken we naar het hele plaatje.

Altijd persoonlijk en discreet

Ieder dossier behandel ik met al mijn aandacht. Hierbij staat discretie hoog in het vaandel. Het gaat natuurlijk om belangrijke informatie. Daarom steek ik graag tijd in een grondige samenwerking, waardoor we een vertrouwensband opbouwen. Elke klant is uniek en er zijn geen standaardoplossingen.

Duidelijke en transparante prijs

Wist je dat fiscaal advies helemaal niet duur hoeft te zijn? Ik geef je altijd een voordelige prijs. Na ons eerste intakegesprek maak ik een inschatting van de complexiteit van de opdracht. Op basis hiervan maak ik een mooie prijs. Zo weet je direct waar je aan toe bent.

Zit je met een fiscale vraag?

Neem dan contact met mij op. Ik help je graag met een goed advies.